Hoe Vochtstop vocht stopt

Elke kelder, elke vloer, elke muur, elk pand heeft zijn eigen strijd tegen water. Geen vochtoplossing is dan ook hetzelfde. Onze aanpak is altijd wel van hetzelfde niveau. Vochtstop kijkt verder, luistert goed, denkt met u mee en pakt het grondig aan. Wat we ook doen.

Van inspectie tot uitvoering

Uw vochtprobleem aanpakken begint met een vrijblijvende inspectie. Is een uitgebreider vervolgonderzoek nodig? Ook dat voeren we graag voor u uit. Vervolgens leggen nemen wij u alles uit handen. Bekijk hieronder onze werkwijze.

Werkwijze: Vrijblijvende inspectie

Stap 1: vrijblijvende inspectie

Weten waar het water vandaan komt

Een muffe geur, plekken in het stucwerk of een vloer die bol staat. De symptomen zijn vaak duidelijk, de oorzaak niet altijd. Komt het vocht van onder of van boven? Van hoe diep? Pas als u dat weet, kunnen we het bestrijden. Die duidelijkheid geeft Vochtstop graag tijdens een vochtinspectie.

Snel duidelijkheid

Vochtstop komt graag langs voor een vrijblijvende inspectie van uw vochtprobleem. Hierna weten u en wij snel welke stappen we moeten ondernemen. Een vervolgonderzoek dat dieper gaat en bijvoorbeeld uw constructie onder de loep neemt. Een plan van aanpak en een heldere kostenraming. En uiteraard het daadwerkelijk verhelpen, restaureren en afwerken. U bepaalt hoe ver onze dienstverlening gaat.

Stap 2: onderzoek vochtprobleem

Metingen voor meer zekerheid

Vochtstop voert u voor u graag een onderzoek uit dat verder kijkt dan de inspectie. Een uitgebreide analyse die bijvoorbeeld de constructie van het pand op vochtbestendigheid checkt. Of kijkt of de gevels wel goed tegen het water bestand zijn. Hoeveel zout er in zit. Wij voeren diverse metingen uit. Denk aan:

Werkwijze: Onderzoek vochtprobleem
 • kwantitatieve en kwalitatieve zoutanalyses in pleister- en metselwerk
 • calcium carbid vochtmetingen
 • lekdetectie (waar komt het water vandaan?)
 • voeghardheidsmetingen gevels
 • wateropnamecapaciteitsberekeningen gevels
 • dauwpuntberekeningen en datalogging woongedrag
 • wateranalyse (gaat het om grondwater, zakwater, hemelwater, leidingwater of bijvoorbeeld rioolwater?)
 • constructiebepaling (kan de constructie de waterdruk aan? Is de constructie te behandelen?)

Rapport met meetresultaten

Na ons onderzoek ontvangt u een gedetailleerd rapport en bespreken we met u de meetresultaten. Dit rapport is meteen de basis van een plan van aanpak om het vochtprobleem te verhelpen. U weet direct waar u aan toe bent.


  Hulp nodig bij vochtwering in uw pand?

  Vocht Stop heeft altijd 100% oplossingen. Neem contact op voor vragen Of voor een gratis kennismakingsgesprek.
  Werkwijze: Calculaties en offertes

  Stap 3: Calculaties en offertes

  Inzicht in kosten en risico’s

  Na de eerste vrijblijvende inspectie of het uitgebreidere vochtonderzoek maken wij een kostenraming en offerte. Zodat u exact weet wat de kostenverdeling is en wat de risico’s zijn. Onze calculaties komen niet uit de lucht vallen. Ook voor onze offertes nemen wij de tijd. Alles voor helderheid.

  Helderheid voor u

  Bij het maken van calculaties en offerten maken wij gebruik van onze onderzoekscapaciteit en ervaring met uiteenlopende panden en uitdagingen. En de kennis die wij delen met de beste leveranciers in specialistische bouwstoffen uit Nederland en Duitsland. Alle uit te voeren werkzaamheden, technieken en middelen omschrijven wij stapsgewijs in de offerte. Veelal voorzien van foto’s en tekeningen om nóg duidelijker te maken wat wij de beste oplossing vinden en wat dat voor uw pand betekent.

  Stap 4: oplossen vochtprobleem

  Vochtwering in professionele handen

  De meeste klanten leggen het liefst inspectie, advies én het oplossen van een vochtprobleem neer bij één partij. Geen probleem bij Vochtstop. Zo weet u dat het van A tot Z goed komt. Met één aanspreekpunt.

  Werkwijze: Vochtwering in professionele handen

  Ervaren specialisten voor u aan de slag

  Wij hebben specialisten in huis als betonreparateurs, inspectiespecialisten, stukadoors, gevelspecialisten, dakspecialisten en schilders. Ervaren mensen met veel kennis. Die staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarom geven wij meestal 5 tot 10 jaar schriftelijke garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.

  Vragen of een gratis kennismakingsgesprek?