Optrekkend vocht

Vochtstop bestrijdt optrekkend vocht

Door hoge stand van het grondwater of drukkend regenwater kan een gebouw te maken hebben met optrekkend vocht. Dit veroorzaakt niet alleen veel schade aan pleisterlagen, optrekkend vocht is ook zeer slecht voor het leef-, woon- en werkklimaat. Maar optrekkend vocht bestrijden doe je niet zomaar. Tijdens het drogen komen zoutkristallen vrij, waardoor bestaande pleisterlagen moeten worden gesaneerd.

Inspectie en injectie

Met injecties onder lage druk zorgen wij ervoor dat de stenen geen vocht meer kunnen opzuigen (capillaire werking). Dit is alleen mogelijk in muren boven het maaiveld, of in binnenmuren van kelders. Wat voor uw muur de beste oplossing is, komt na voren na een inspectie. Dan kijken wij meteen welke vloeren we moeten af en hoe we stofvorming kunnen beperken als we oude pleisterlagen moeten weghakken. Onze aanpak leggen wij stap voor stap uit.

Saneren pleisterlagen

Aangetaste pleisterlagen saneert Vochtstop. In een kelder is dat vaak het geval. Bovendien kunnen wij op bestaande pleisterlagen die wij niet saneren geen garantie geven. Na optrekkend vocht is saneren aan te raden, omdat zout het pleisterwerk aantast. Wij adviseren het pleisterwerk te vervangen tot anderhalve meter rond het vochtprobleem. Ook de vloer. Dit om zoutuitbloei te voorkomen. Op gesaneerd stucwerk geven wij uiteraard wél garantie.

  • 30 jaar ervaring
  • Goede nazorg
  • 100% maatwerk
  • 100% oplossingen
  • Intergrale aanpak
  • A tot Z
  • Eigen mensen

Hulp nodig bij vochtwering in uw pand?

Vocht Stop heeft altijd 100% oplossingen. Neem contact op voor vragen Of voor een gratis kennismakingsgesprek.

Neem contact op

Laat je gebouw inspecteren door de experts van Vochtstop en voorkom vochtproblemen zoals condens, schimmel of optrekkend vocht in je kelder, pand of schoolgebouw! Vochtstop biedt service van A tot Z en is pas tevreden als jij dat bent. Wij geven je graag advies op het gebied van vochtwering en helpen je met al je vocht gerelateerde vragen. Neem contact met ons op door te bellen naar 015-5160612 of door een e-mail te sturen naar info@vochtstop.nl. Je kunt ook een bericht achterlaten via het contactformulier op de website.