Dilataties & kitvoegen

Dilataties & Kitvoegen

Met dilataties en kitvoegen maken we vloeren en wanden sterk en waterdicht

Vochtstop is hét adres voor injectietechnieken om wanden en vloeren vochtbestendig te maken. Maar als injecties niet mogelijk zijn, hebben we gelukkig meer technieken in huis. Zo brengen wij dilataties en kitvoegen aan, waarmee we vloeren en gevels die werken en kunnen scheuren sterk én waterdicht maken.

Dilatatieprofielen met waterdichte slab

Vloeren werken, vloeren krimpen, vloeren zetten uit. Hoe goed het materiaal ook en hoe goed ze ook zijn gelegd: scheuren kúnnen optreden. Zeker als het gaat om grote oppervlakten, zoals bij parkeergarages of galerijvloeren. Door het aanbrengen van dilataties kan een vloer “bewegen” zonder te scheuren. En door een slabafdichting zijn deze dilataties ook nog eens waterdicht.

Waterdichte dilataties

We maken uitsparingen in de vloeren en plakken daar een slab. Deze vullen we vervolgens met zand, cement of een epoxy op. Dankzij deze slag ontstaat er een dilatatie die waterdicht is. Zo blijft de constructie eronder dus droog en veilig. Deze techniek is vooral ideaal bij bouwdelen, vaak boven het maaiveld, die niet kunnen worden geïnjecteerd.

Meer weten over dilatatieprofielen met slabafdichting? Neem contact op!

Flexibele kitvoegen bij bakstenen

Als er werking is tussen geveldelen, kunnen er scheuren ontstaan. En scheuren in muren leveren veel vochtproblemen op. Door voegen te maken in bakstenen muren en deze te vullen, kunnen gevels werken zónder te scheuren.

Flexibel en waterdicht

Vochtstop slijpt voegen in de bakstenen gevel, voorziet die van een rugvulling en werkt de voeg af met een kitvoeg. Dit is een flexibele, waterdichte afwerking zonder dat er injectietechnieken nodig zijn. Een voordelige en toch ijzersterke manier om water buiten te houden!

Eens praten over kitvoegen in baksteen? U weet Vochtstop te vinden!

Dilatatievoegen in afwerkvloeren

Een afwerkvloer of dekvloer ligt op de constructieve vloer en zorgt voor egalisatie of warmte- en geluidsisolatie. De ene keer voorzien van een vloerbedekking, vaak als eindvloer. Denk aan parkeergarages, garagevloeren of galerijvloeren van beton of monoliet. Zo’n afwerkvloer moet vrij zijn van scheuren, om bijvoorbeeld lekkages te voorkomen. Ook dat regelt Vochtstop!

Scheurvorming voorkomen

Zeker bij grote dekvloeroppervlakken moeten dilataties worden aangebracht om scheurvorming te voorkomen. Dat geldt ook voor dekvloeren van galerijen waar nog geen dilataties zijn gemaakt. Vochtstop brengt zulke dilataties aan, zodat er geen scheuren optreden en water dus niet komt bij de constructievloer onder de dekvloer.

Voordelig en efficiënt

Vochtstop maakt allereerst een uitsparing in de afwerkvloer, tót de constructievloer. Deze dilatatievoeg voorzien wij van een rugvulling en kit. In sommige gevallen brengen wij ook een slab aan. [LINK NAAR SLAB RVS] Een voordelige maar zeer efficiënte manier scheuren en dus lekkages in vloervelden te voorkomen!

Alles weten over dilatatievoegen in uw afwerkvloer? Maak een afspraak met Vochtstop!

Dilatatievoeg voor parkeergarages

Vloeren waar auto’s overheen rijden hebben veel te verduren. Zonder het gewicht van auto’s kunnen ze al werken en scheuren, mét auto’s is de kans op schade nog veel groter. Vochtstop maakt dilatatievoegen die bestand zijn tegen wieldruk en waar auto’s zonder gevolgen overheen kunnen rijden.

Dilataties zónder rijschade

In het vloerveld maken wij dilatatievoegen, uitsparingen die we voorzien van een rugvulling en epoxyhars. Dit maakt dat de parkeergaragevloer kan werken zonder te scheuren. Maar dat maakt het nog niet bestand tegen wieldruk. Door een voegoverbrugging van een RVS slab eroverheen te maken, voorkomen we rijschade aan de dilatatie.

Weten welke techniek het beste is voor uw parkeergarage? Vochtstop vertelt het u graag!

ONZE DIENSTEN

Onze werkwijze

Inspectie

Weten waar het water vandaan komt.

Onderzoek
vochtprobleem

Metingen voor meer zekerheid.

Calculaties en
offertes

Inzicht in kosten en risico’s.

Oplossen vochtprobleem

Vochtwering in professionele handen.

Condens

Neem contact op

Laat je gebouw inspecteren door de experts van Vochtstop en voorkom vochtproblemen zoals condens, schimmel of optrekkend vocht in je kelder, pand of schoolgebouw! Vochtstop biedt service van A tot Z en is pas tevreden als jij dat bent. Wij geven je graag advies op het gebied van vochtwering en helpen je met al je vocht gerelateerde vragen. Neem contact met ons op door te bellen naar 015-5160612 of door een e-mail te sturen naar info@vochtstop.nl. Je kunt ook een bericht achterlaten via het contactformulier op de website.

Neem contact op

Vragen of gratis kennismaken?

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 8 MB, Max. aantal bestanden: 10.
    (Vereist)