Injectietechnieken-en-membraaninjectie

Injectietechieken

De waterdichte technieken van Vochtstop: Injectietechniek

Injectietechniek voor elk vochtprobleem

Vochtstop beheerst meerdere injectietechnieken om vocht het hoofd te bieden. Elke type ruimte, constructie en ondergrond vraagt om een eigen injectie. Hoge of lage druk, membraan, hars of noem maar op: met onze professionele injecties laten wij alles netjes en waterdicht achter. Bekijk onze injectietechnieken en zie dat voor elke ruimte en constructie de juiste techniek in huis hebben.

Membraaninjectie beton acrylaatgel van Vochtstop

Net als bij lekkende dilatatievoegen is onze membraaninjectie een goede oplossing bij gekraakte of door vocht verzadigde vloerplaten, gebarsten of bewegende bouwcomponenten, lekkende voegen in gebouwen, tunnels met tubbingsegmenten en vervallen kanaalmetselwerk. Met onze acrylaatgel maken wij een flexibel membraan aan de buitenzijde van de constructie. We pakken het als het ware in.

De voordelen van acrylaat

Dankzij het membraan van acrylaatgel kan er geen water meer binnendringen. De constructie kan dus drogen en verdere ellende blijft u bespaard. Acrylaatgel van Vochtstop is niet alleen flexibel, het is ook permanent scheuroverbruggend. Dit betekent dat het ook eventuele scheuren die in de toekomst in de constructie komen opvangt. Niet voor niets geven wij een 100% waterdichtgarantie.

Duurzame vochtoplossing

Bovendien is het injectiemateriaal bodemversterkend en tegelijkertijd niet schadelijk voor het milieu. Het mag dus in bodembereik worden toegepast. Maar omdat de reactietijd van acrylaatgel door onze experts is in te stellen, voorkomen we dat we onnodig veel materiaal gebruiken en het dus wegspoelt in het grondwaterbereik.

Meer weten over de voordelen van injecteren met acrylaatgel? Neem gerust contact op!

100% waterdichtgarantie

Waterdicht en zoutbestendig pleisterwerk is een nette afwerking waar veel achter schuilt. Het is een dampregulerend systeem, een extra zoutbuffer en voorkomt oppervlaktecondensatie. De afwerking zorgt uiteindelijk voor een 100% waterdichtgarantie!

Meer weten over saneerpleisters? Neem contact op met Vochtstop!

Hogedrukinjecties. Voor beton en metselwerk onder waterdruk

Kelders, kruipruimtes en souterrains zijn ruimten die te maken hebben met waterdruk. Alles beneden de begane grond bevindt zich onder het zogeheten maaiveld. Door de hoge stand van het grondwater of het omringend water in bijvoorbeeld een gracht zoekt het vocht een weg naar binnen. Gelukkig zijn ook deze ruimten waterdicht te maken!

Injectie voor beton

Heeft u in het beton scheuren, grindnesten of een lekkende aansluiting tussen wand en vloer? Door hogedrukinjectie vullen we scheuren en holle ruimten in de constructie en maken we het geheel waterdicht.

Injectie voor metselwerk

Wilt u uw metselwerk bestand tegen waterdruk maken? Vochtstop is ijzersterk in volvlakinjectie, waarbij we de poriën van de stenen vullen. Hierna is uw stenen muur waterdicht.

Meer weten over injecties onder hoge druk? Neem contact met ons op voor een adviesgesprek of inspectie op locatie.

Lagedrukinjecties. Tegen optrekkend vocht in stenen

Metselwerk van baksteen of kalkzandsteen boven het maaiveld (begane grond en hoger) kan te maken hebben met optrekkend vocht. Met injecties onder lage druk maken wij muren van halfsteens en dikker bestand tegen water.

Waterdicht en toch ademend

Door te injecteren onder lage druk behandelen onze injectievloeistoffen en injectiepasta’s alleen de ruimten ín de steen. Zo kan de steen géén vocht meer opzuigen (capillaire werking), maar behoudt de muur wél zijn vochtregulerende werking en kan hij blijven ademen. Waterdicht van buiten. En toch gezonde leefomstandigheden binnen!

Meer weten over injecties onder lage druk? Neem contact met ons op voor een adviesgesprek of inspectie op locatie.

Membraaninjectie. Ideaal bij dilatatielekkages

Een dilatatie is een naad (bijvoorbeeld een zaagsnede gevuld met kit) die ervoor zorgt dat een constructie kan bewegen. Delen van een wand of vloer kunnen afzonderlijk van elkaar uitzetten of krimpen. Handig, want dit voorkomt dat er veel spanning op het materiaal komt te staan. Maar er is ook een keerzijde: een dilatatie heeft risico op lekkage. Gelukkig is Vochtstop gespecialiseerd in het oplossen van dilatatielekkage.

Flexibel membraan

De vloeren en/of wanden voorzien wij van een flexibel membraan. Door van binnenuit te injecteren pakken wij, als het ware, de constructie in met een membraan aan de buitenzijde. Het materiaal dat wij injecteren is na behandeling niet zichtbaar, zeer flexibel en scheuroverbruggend. Dat wil zeggen dat wij ook op scheuren die later in de constructie eventueel optreden 100% waterdichtgarantie geven.

Goede controle op werkzaamheden

Vochtstop boort per vierkant meter twee gaten van 18 millimeter doorsnede in de constructie om bij de bodem onder de dilatatie kunnen komen. Hierna injecteren wij het materiaal dat zich achter de constructie verspreid. Omdat wij van boorgat naar boorgat injecteren, controleren wij stap voor stap onze werkzaamheden. Wel zo veilig.

Dilataties waterdicht en toch behoud van flexibele constructie? Praat met ons over membraaninjectie!

Injectie met EP-hars bij constructieve droge scheur

Als een dragend bouwdeel, zoals een betonnen brug, een scheur heeft, komt de stabiliteit van de constructie in gevaar. Maar door inwatering kan er ook vocht in de scheur komen. En de wapening gaan roesten. Dan bent u nog verder van huis. Als de wapening gaat roesten, wordt de scheur groter. Ook het vochtprobleem.

Draagkracht herstellen met injectie

Door de scheur te vullen met een kleurloze epoxyhars verbinden we de flanken van de scheur en krijgt de constructie zijn draagkracht terug. Vochtstop maakt bootgaten van 12 mm onder een hoek van 45 graden naar de scheur toe. Omdat wij de gaten om en om en aan weerszijden van de scheur boren, bereiken wij een vulgraad van minstens 80 procent.

Sterk én netjes

Na uitharden is de constructie weer sterk en is de hars klaar om te overschilderen of te coaten. Sowieso vullen wij de boorgaten voor onze injecties met onze speciale boorgatenvuller. We laten alles sterk én netjes achter.

Meer weten over het oplossen van een scheur in een dragend bouwdeel? Neem gerust contact met ons op!

Injectie met EP-hars bij constructief watervoerende scheur

Water probeert altijd een weg naar binnen te vinden. Een scheur maakt het extra gemakkelijk. Lekkage is niet alleen funest voor huizen en kelders, maar ook voor de utiliteitsbouw, zoals tunnels en parkeerdekken. Door het lek kan de betonwapening gaan roesten, met nog grotere problemen dan waterschade als gevolg.

Scheuren injecteren

Zeker als er niet voldoende dilataties zijn gemaakt kunnen vloerdelen gaan werken en kunnen scheuren ontstaan. Zaak dus om deze meest actieve lekkageplaatsen als eerste aan te pakken. We dichten scheuren met een waterdicht membraan aan de onderzijde van bijvoorbeeld een keldervloer.

Dilataties maken

Zijn er geen of te weinig dilataties? Ook die maken wij, in vloerdelen of balkons. Om te voorkomen dat scheuren zich verplaatsen.

Meer weten over onze oplossingen bij watervoerende scheuren? Neem snel contact op met Vochtstop!

Injectie bij lekke aansluiting wand-vloer

Vaak zijn in een kelder de wanden en vloeren apart van elkaar opgebouwd. Daarom gaan ze bewegen. Door deze werking ontstaat er bij de aansluiting wand-vloek gemakkelijk een lek. Na onze injectie is de aansluiting gelukkig weer waterdicht.

Injectie richting wand

In de meeste gevallen is de vloer tussen de wanden gestort. Vochtstop boort onder een hoek van 45 graden in de vloer gaten richting de wand. Deze boorgaten injecteren wij, zodat de vloeistof de aansluiting tussen wand en vloer vult en het water buiten houdt.

Boorgatenvuller

Met onze speciale boorgatenvuller zorgen wij er vervolgens voor dat de gaten netjes zijn gedicht en klaar om te worden afgewerkt.

Problemen met lekkende aansluiting van wand en vloer? Vochtstop lost het voor u op. Neem contact op voor meer informatie!

Injectie bij lekke aansluiting wand-vloer

Vaak zijn in een kelder de wanden en vloeren apart van elkaar opgebouwd. Daarom gaan ze bewegen. Door deze werking ontstaat er bij de aansluiting wand-vloek gemakkelijk een lek. Na onze injectie is de aansluiting gelukkig weer waterdicht.

Injectie richting wand

In de meeste gevallen is de vloer tussen de wanden gestort. Vochtstop boort onder een hoek van 45 graden in de vloer gaten richting de wand. Deze boorgaten injecteren wij, zodat de vloeistof de aansluiting tussen wand en vloer vult en het water buiten houdt.

Boorgatenvuller

Met onze speciale boorgatenvuller zorgen wij er vervolgens voor dat de gaten netjes zijn gedicht en klaar om te worden afgewerkt.

Problemen met lekkende aansluiting van wand en vloer? Vochtstop lost het voor u op. Neem contact op voor meer informatie!

Volvlakinjectie metselwerk met PU-hars

Metselwerk van ruimtes onder het zogeheten maaiveld (denk aan kelders, kruipruimtes en souterrains) lopen risico op capillaire werking (het opzuigen van vocht). Gevolg: veel zouten in het metselwerk. PU-hars bindt zouten af.

PU-hars injectie houdt water tegen

Om te voorkomen dat defecte verbindingen in het metselwerk of holle ruimtes zich vullen met water, is injecteren met PU-hars de oplossing. Vochtstop boort gaten en injecteert deze met de hars. Hierna dichten wij ze af met onze speciale boorgatenvuller. Ook kunnen wij het metselwerk daarna nog verder afwerken met een vocht- en zoutbestendig saneerpleistersysteem. Compleet waterbestendig én fraai afgewerkt.

Meer weten over volvlakinjectie met PU-hars of een andere injectietechniek? Vul het contactformulier in of bel voor een afspraak!

Scheurinjecties met acrylaatgel van Vochtstop

Gebouwen leven, materiaal werkt. Door warmte of koude of onjuiste samenstelling van beton of niet correcte plaatsing van wapeningsstaal, kunnen scheuren optreden. Met scheurinjecties herstellen we de scheur, zodat water buiten blijft én de constructie weer tegen een stootje kan. Constructief afdichten, zogezegd.

Injecteren met acrylaat van Vochtstop

Vochtstop boort om en om naar de scheur toe, om deze vervolgens onder druk te injecteren. Bijvoorbeeld met acrylaatgel. Deze gel zet na injecteren een beetje uit en neemt het water uit de scheur op. Handig, want de scheur is dan meteen droog. Acrylaatgel van Vochtstop is bovendien flexibel, zodat het materiaal kan werken.

Diverse injectiematerialen

Acrylaatgel adviseren wij altijd bij scheuren onder het maaiveld (onder de begane grond) bij het afdichten van damwanden en diepwanden (in grondwaterbereik). Bij scheuren in gevels van monumenten injecteren we cement, om bindmiddel toe te voegen aan het metselwerk. Bij constructieve scheuren boven maaiveld (bijvoorbeeld balkons) adviseren wij epoxy en bij scheuren of wand-vloeraansluitingen in beton of metselwerk raden wij polurethaan aan.

Meer informatie over scheurinjecties met acrylaatgel of andere materialen? Neem contact op met Vochtstop!

Volvlakinjectie acrylaatgel bij metselwerk en poreus beton

Water wil maar al te graag door metselwerk en poreus beton (veelal grindnesten). Door volvlakinjectie met acrylaatgel vult Vochtstop de poriën van metselwerk of het poreuze beton. Zo houdt u het water buiten.

Injecteren onder druk

Vochtstop boort tot een diepte van 80% gaten in de constructie. Vervolgens injecteren we daar acrylaatgel in. Door de druk van de injectiepomp worden alle poriën gevuld en wordt steen waterdicht.

Acrylaatgel van Vochtstop is duurzaam

Het voordeel van metselwerk of beton injecteren met acrylaatgel van Vochtstop is dat er niet veel materiaal nodig. De techniek is dus duurzaam. Bovendien bindt acrylaatgel schadelijke zouten in steen af en neemt het restwater uit de constructie op, waardoor deze gelijk droog is. Een multifunctionele vochtoplossing, dus!

Meer weten over onze vochtoplossingen voor metselwerk en poreus beton? Neem contact op met Vochtstop!

ONZE DIENSTEN

Onze werkwijze

Inspectie

Weten waar het water vandaan komt.

Onderzoek
vochtprobleem

Metingen voor meer zekerheid.

Calculaties en
offertes

Inzicht in kosten en risico’s.

Oplossen vochtprobleem

Vochtwering in professionele handen.

Condens

Neem contact op

Laat je gebouw inspecteren door de experts van Vochtstop en voorkom vochtproblemen zoals condens, schimmel of optrekkend vocht in je kelder, pand of schoolgebouw! Vochtstop biedt service van A tot Z en is pas tevreden als jij dat bent. Wij geven je graag advies op het gebied van vochtwering en helpen je met al je vocht gerelateerde vragen. Neem contact met ons op door te bellen naar 015-5160612 of door een e-mail te sturen naar info@vochtstop.nl. Je kunt ook een bericht achterlaten via het contactformulier op de website.

Neem contact op

Vragen of gratis kennismaken?

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 8 MB, Max. aantal bestanden: 10.
    (Vereist)