Wat te doen tegen optrekkend vocht

Wat te doen tegen optrekkend vocht

Oplossing tegen optrekkend vocht

Optrekkend vocht veroorzaakt veel schade aan pleisterlagen in uw woning of bedrijf. Daarnaast is het slecht voor het leef- ,woon- en werkklimaat. Een hoge grondwaterstand of drukkend regenwater zijn er vaak de oorzaak van. Maar optrekkend vocht bestrijden is niet eenvoudig. Vochtstop biedt u de oplossing. Door middel van injecteren en saneren kunt u vocht bestrijden. Voorkomen is natuurlijk nog beter. U leest hieronder alles over optrekkend vocht en wat ertegen te doen.

Gevolgen optrekkend vocht

Water dat omhoog trekt door de capillaire werking in poreuze materialen, zoals beton en steen, noemen we optrekkend vocht. Hierdoor kunnen de muren aan de binnenkant van een gebouw nat worden. Dit betekent dat ze niet meer kunnen worden afgewerkt met bijvoorbeeld behang of een pleisterlaag. Optrekkend vocht kan zich trouwens zowel op de binnen- als buitenmuren manifesteren. Hoe hardnekkig het dat doet, hangt af van de grondwaterstand, de dikte van de muren en de poreusheid van de bouwstenen.
Optrekkend vocht heeft tal van onprettige gevolgen, zoals:

 • Vochtplekken
 • Schimmels
 • Muffe geur
 • Loskomende muurafwerking, zoals behang, verf en pleisterwerk
 • Gebarsten gevelstenen
 • Verpulverde bakstenen
 • Structurele problemen aan fundering
 • Hoger energieverbruik door hoge luchtvochtigheid
 • Gezondheidsproblemen, zoals verkoudheid, gewrichtspijn, keelpijn en infecties aan de luchtwegen.

Optrekkend vocht

Neem contact op

Vragen of gratis kennismaken?

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 8 MB, Max. aantal bestanden: 10.
  (Vereist)

  Advies En Oplossingen

  Vochtstop adviseert u graag over het oplossen en voorkomen van condens. Betere isolatie, het opheffen van zogeheten koudebruggen (het isoleren van koude oppervlakken zodat het verschil tussen warm en koud afneemt), maar ook het aanpassen van leef- en bijbehorend ventilatie- en stookgedrag. Wij denken met u mee en hebben alle technieken in huis!

  • 30 jaar ervaring
  • Goede nazorg
  • 100% maatwerk
  • 100% oplossingen
  • Intergrale aanpak
  • A tot Z
  • Eigen mensen

  ONZE DIENSTEN

  Onze werkwijze

  Inspectie

  Weten waar het water vandaan komt.

  Onderzoek
  vochtprobleem

  Metingen voor meer zekerheid.

  Calculaties en
  offertes

  Inzicht in kosten en risico’s.

  Oplossen vochtprobleem

  Vochtwering in professionele handen.

  Inspecteren en injecteren

  Wanneer u last heeft van optrekkend vocht, kan Vochtstop hier iets aan doen. Bij muren boven het maaiveld en binnenmuren van kelders kunnen wij met injecties onder lage druk ervoor zorgen dat de stenen geen vocht meer op kunnen zuigen. Wat voor uw muur de beste oplossing is, zal blijken uit de inspectie. We kijken gelijk naar bescherming van de vloeren en hoe we stofvorming kunnen beperken als we oude pleisterlagen weg moeten hakken. Wij informeren u over onze werkwijze, zodat u weet wat we gaan doen.

  Pleisterlagen saneren

  Pleisterlagen saneren
  In de kelder moeten aangetaste pleisterlagen vaak gesaneerd worden. Op bestaande pleisterlagen kan Vochtstop namelijk geen garantie geven. Saneren nadat er optrekkend vocht in uw muur is gekomen, is aan te raden. Tijdens het drogen komen namelijk zoutkristallen vrij die het pleisterwerk aantasten. Wij adviseren tot anderhalve meter rond het vochtprobleem het pleisterwerk te vervangen. Niet alleen van de muur, maar ook van de vloer. Zo voorkomt u zoutuitbloei. Wij geven vanzelfsprekend wel garantie op door ons gesaneerd stucwerk.

  Optrekkend vocht

  Bel Vochtstop bij optrekkend vocht

  Op uw vraag ‘wat te doen bij optrekkend vocht’, heeft Vochtstop het antwoord. Heeft optrekkend vocht voor schade gezorgd aan uw woning? Of wilt u dit juist voorkomen? Neem contact met ons op door te bellen naar 015-5160612 of door een e-mail te sturen naar info@vochtstop.nl. Je kunt ook een bericht achterlaten via het contactformulier op de website.

  SPONSOREN EN PARTNERS

  In samenwerking met

  Vochtstop heeft een handvol sponsoren en partners met wie wij een prettige samenwerking ervaren. Deze sponsoren en partners helpen ons met het blijven leveren van de beste diensten!

  PORTFOLIO

  Recente werkzaamheden

  Vochtstop is thuis in kleine vochtwering projecten voor particulieren en grote vochtwering projecten voor woningbouw verenigingen, vastgoed beleggers, VvE’s en aannemers. De werkzaamheden worden afgestemd op de huidige situatie en in overleg met de opdrachtgever door eigen mensen uitgevoerd. Vochtstop voert projecten van A tot Z uit: Vanaf het offerte traject tot aan de eindoplevering!