Wat is optrekkend vocht

Wat is optrekkend vocht

Schadelijk probleem

Optrekkend vocht is erg vervelend. U krijgt last van vocht, schimmels, muffe geuren én uw muren raken beschadigd. Het heeft zelfs invloed op uw energieverbruik en gezondheid. Het is dus belangrijk om tijdig iets aan dit probleem te doen. De specialisten van Vochtstop lossen dit graag voor u op. In dit artikel geven wij antwoord op de vraag wat optrekkend vocht is, welke schadelijke gevolgen het kan hebben en wat eraan te doen valt. Lees snel verder en ontdek hoe u optrekkend vocht herkent.

Wat is de oorzaak van optrekkend vocht?

Optrekkend vocht is water dat omhoog trekt door de capillaire werking in poreuze materialen, zoals beton en steen. Muren aan de binnenkant van een gebouw kunnen nat worden door optrekkend vocht. Dit hoeft zich niet alleen tot de kelder te beperken. Ook boven het maaiveld kunnen muren vochtig worden. Deze kunnen dan niet met bijvoorbeeld behang of een pleisterlaag worden afgewerkt. Er kan zelfs schimmel vormen, wat slecht is voor het binnenklimaat. Vooral oude huizen hebben vaak last van optrekkend vocht, wanneer ze problemen hebben met hun waterkering. Als deze ontbreekt, onderbroken wordt of beschadigd is, krijgen ze last van opstijgend vocht. Het grondwater wordt door de muren en fundering opgezogen.

Wat is optrekkend vocht

Neem contact op

Vragen of gratis kennismaken?

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 8 MB, Max. aantal bestanden: 10.
  (Vereist)

  Advies En Oplossingen

  Vochtstop adviseert u graag over het oplossen en voorkomen van condens. Betere isolatie, het opheffen van zogeheten koudebruggen (het isoleren van koude oppervlakken zodat het verschil tussen warm en koud afneemt), maar ook het aanpassen van leef- en bijbehorend ventilatie- en stookgedrag. Wij denken met u mee en hebben alle technieken in huis!

  • 30 jaar ervaring
  • Goede nazorg
  • 100% maatwerk
  • 100% oplossingen
  • Intergrale aanpak
  • A tot Z
  • Eigen mensen

  ONZE DIENSTEN

  Onze werkwijze

  Inspectie

  Weten waar het water vandaan komt.

  Onderzoek
  vochtprobleem

  Metingen voor meer zekerheid.

  Calculaties en
  offertes

  Inzicht in kosten en risico’s.

  Oplossen vochtprobleem

  Vochtwering in professionele handen.

  Desastreuze gevolgen

  Optrekkend vocht kan zich op binnenmuren en buitenmuren manifesteren. De hardnekkigheid ervan hangt af van de grondwaterstand, de poreusheid van de bouwstenen en de dikte van de muren. Het veroorzaakt veel schade en is slecht voor het leef-, woon- en werkklimaat. De gevolgen van optrekkend vocht zijn:

  • Loskomende muurafwerking, zoals behang, verf en pleisterwerk
  • Vochtplekken
  • Schimmels
  • Muffe geur
  • Gebarsten gevelstenen
  • Verpulverde bakstenen
  • Structurele problemen aan fundering
  • Hoger energieverbruik door hoge luchtvochtigheid
  • Gezondheidsproblemen, zoals verkoudheid, gewrichtspijn, keelpijn en infecties aan de luchtwegen

  Oplossing tegen optrekkend vocht

  Optrekkend vocht is niet eenvoudig te bestrijden. Tijdens het drogen van de muren komen namelijk zoutkristallen vrij, dat het pleisterwerk aantast. Heeft u problemen met optrekkend vocht? Dan komt Vochtstop graag bij u langs. Wij inspecteren uw muur voor inspectie en zoeken naar de beste oplossing. Met injecties onder lage druk zorgen wij dat een muur boven het maaiveld of binnenmuren van kelders geen vocht meer kunnen opzuigen. Aangetaste pleisterlagen moeten dan worden gesaneerd. Dat is vaak in de andere keldermuren het geval. Wij adviseren het pleisterwerk te vervangen tot anderhalve meter rond het vochtprobleem. De vloer moet vaak ook worden meegenomen. Als we pleisterwerk weghakken, doen we ons best stofvorming te voorkomen.

  Wat is optrekkend vocht

  Bel Vochtstop

  Heeft u last van optrekkend vocht? Neem contact met ons op door te bellen naar 015-5160612 of door een e-mail te sturen naar info@vochtstop.nl. Je kunt ook een bericht achterlaten via het contactformulier op de website.

  SPONSOREN EN PARTNERS

  In samenwerking met

  Vochtstop heeft een handvol sponsoren en partners met wie wij een prettige samenwerking ervaren. Deze sponsoren en partners helpen ons met het blijven leveren van de beste diensten!

  PORTFOLIO

  Recente werkzaamheden

  Vochtstop is thuis in kleine vochtwering projecten voor particulieren en grote vochtwering projecten voor woningbouw verenigingen, vastgoed beleggers, VvE’s en aannemers. De werkzaamheden worden afgestemd op de huidige situatie en in overleg met de opdrachtgever door eigen mensen uitgevoerd. Vochtstop voert projecten van A tot Z uit: Vanaf het offerte traject tot aan de eindoplevering!