Doorslaand vocht

Doorslaand vocht

Veelvoorkomend vochtprobleem

Doorslaand vocht is een vochtprobleem dat vaak voorkomt. We spreken van doorslaand vocht als neerslag de kans krijgt de muur in te trekken. Dit kan zorgen voor schade en gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk actie te ondernemen. Vochtstop vertelt u meer over de oorzaken en gevolgen van doorslaand vocht, hoe dit probleem te herkennen en behandelen.

Oorzaken en gevolgen doorslaand vocht

Normaal neemt een muur amper vocht van regenwater op. Dit verandert echter wanneer de buitenmuren beschadigd raken of poreus worden wanneer het pand veroudert. Temperatuurswisselingen, weersinvloeden of het groeien van klimop tegen een muur kunnen dit veroorzaken. Vocht kan ook de gevel binnendringen na langdurige regen gecombineerd met winddruk. Daarnaast kan een lekkende dakgoot of een constructiefout de oorzaak van het probleem zijn. Hier moet iets aan gedaan worden als u wilt voorkomen dat het probleem erger zal worden. Uw muren kunnen veel schade oplopen en er ontstaat mogelijk schimmel, die ook uw meubels kan aantasten. Uw parket kan kromtrekken en de lucht in huis wordt muf. Door al het vocht zal u meer moeten stoken. Bovendien is al dat vocht slecht voor uw gezondheid.

Doorslaand vocht

Neem contact op

Vragen of gratis kennismaken?

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 8 MB, Max. aantal bestanden: 10.
  (Vereist)

  Advies En Oplossingen

  Vochtstop adviseert u graag over het oplossen en voorkomen van condens. Betere isolatie, het opheffen van zogeheten koudebruggen (het isoleren van koude oppervlakken zodat het verschil tussen warm en koud afneemt), maar ook het aanpassen van leef- en bijbehorend ventilatie- en stookgedrag. Wij denken met u mee en hebben alle technieken in huis!

  • 30 jaar ervaring
  • Goede nazorg
  • 100% maatwerk
  • 100% oplossingen
  • Intergrale aanpak
  • A tot Z
  • Eigen mensen

  ONZE DIENSTEN

  Onze werkwijze

  Inspectie

  Weten waar het water vandaan komt.

  Onderzoek
  vochtprobleem

  Metingen voor meer zekerheid.

  Calculaties en
  offertes

  Inzicht in kosten en risico’s.

  Oplossen vochtprobleem

  Vochtwering in professionele handen.

  Doorslaand vocht herkennen

  Vermoedt u dat u last heeft van doorslaand vocht? Het is eenvoudig te herkennen. De vochtplekken zitten vaak wat hoger op de muur, doordat het probleem van bovenaf komt, bijvoorbeeld door regen. Binnen ziet u afgebladderde verf, afbrokkelend stucwerk, afbladderende verf en schimmelvorming. Doorslaand vocht is ook zichtbaar op uw buitenmuur: vochtplekken, zwarte vegen van bovenaf op de plek waar de regen invalt, gescheurd metselwerk en mos op de voegen en muren. Hier wilt u natuurlijk iets aan doen.

  Behandelen doorslaand vocht

  Behandelen doorslaand vocht
  Vochtstop weet hoe we uw muren kunnen behandelen tegen doorslaand vocht. Wij inspecteren de gevel om het achterliggende probleem van het binnendringende vocht te achterhalen. We verrichten vochtmetingen, om duidelijk te krijgen hoe de situatie ervoor staat. Dit doen wij om uw vochtprobleem te behandelen:

  • Voegen en metselwerk herstellen
  • Scheuren injecteren
  • Gevel impregneren
  • Saneren pleisterwerk

  Doorslaand vocht

  Neem contact op met Vochtstop

  Laat uw pand inspecteren door de experts van Vochtstop. Zo voorkomt u problemen, zoals optrekkend vocht. Vochtstop biedt volledige service en is pas tevreden als u dat bent. Neem contact met ons op door te bellen naar 015-5160612 of door een e-mail te sturen naar info@vochtstop.nl. Je kunt ook een bericht achterlaten via het contactformulier op de website.

  SPONSOREN EN PARTNERS

  In samenwerking met

  Vochtstop heeft een handvol sponsoren en partners met wie wij een prettige samenwerking ervaren. Deze sponsoren en partners helpen ons met het blijven leveren van de beste diensten!

  PORTFOLIO

  Recente werkzaamheden

  Vochtstop is thuis in kleine vochtwering projecten voor particulieren en grote vochtwering projecten voor woningbouw verenigingen, vastgoed beleggers, VvE’s en aannemers. De werkzaamheden worden afgestemd op de huidige situatie en in overleg met de opdrachtgever door eigen mensen uitgevoerd. Vochtstop voert projecten van A tot Z uit: Vanaf het offerte traject tot aan de eindoplevering!