Membraaninjectie. Ideaal bij dilatatielekkages

Een dilatatie is een naad (bijvoorbeeld een zaagsnede gevuld met kit) die ervoor zorgt dat een constructie kan bewegen. Delen van een wand of vloer kunnen afzonderlijk van elkaar uitzetten of krimpen. Handig, want dit voorkomt dat er veel spanning op het materiaal komt te staan. Maar er is ook een keerzijde: een dilatatie heeft risico op lekkage. Gelukkig is Vochtstop gespecialiseerd in het oplossen van dilatatielekkage.

Injectietechniek: Membraaninjectie onder dilataties

Hulp nodig bij vochtwering in uw pand?

Vocht Stop heeft altijd 100% oplossingen. Neem contact op voor vragen Of voor een gratis kennismakingsgesprek.

Flexibel membraan

De vloeren en/of wanden voorzien wij van een flexibel membraan. Door van binnenuit te injecteren pakken wij, als het ware, de constructie in met een membraan aan de buitenzijde. Het materiaal dat wij injecteren is na behandeling niet zichtbaar, zeer flexibel en scheuroverbruggend. Dat wil zeggen dat wij ook op scheuren die later in de constructie eventueel optreden 100% waterdichtgarantie geven.

Goede controle op werkzaamheden

Vochtstop boort per vierkant meter twee gaten van 18 millimeter doorsnede in de constructie om bij de bodem onder de dilatatie kunnen komen. Hierna injecteren wij het materiaal dat zich achter de constructie verspreid. Omdat wij van boorgat naar boorgat injecteren, controleren wij stap voor stap onze werkzaamheden. Wel zo veilig.

Dilataties waterdicht en toch behoud van flexibele constructie? Praat met ons over membraaninjectie!

Vragen of een gratis kennismakingsgesprek?